Om

EGENHÄNDIGT Egenhändigt

På en gård i Gubbemåla i Småland ägnar jag mig åt konsthantverk med inriktning mot keramik, tovat och trädgård. Jag gör mestadels unika skulpturer att använda ute och inne.  På hemsidan ser du olika exempel på det som tillverkas i verkstaden. Många av produkterna är sålda, men om du följer @egenhandigt på Facebook och Instagram så lägger jag upp nya produkter där. 

 

Ladies Egenhändigt

Du hittar mina produkter hos Butik Norregård och Vi.Du

 

 

Keramikverkstad i ladugården

Keramikverkstaden


Vi har inrett en verkstad i den gamla ladugården.

Där det en gång stod kor och tuggade hö byggs det nu skulpturer i lera. Jag arbetar först och främst med handformade kärl, tavlor och unika skulpturer som kan ta sin plats i trädgården. När jag glaserar så experimenterar jag med olika blandningar av lokal lera och aska från vår vedpanna. Produkterna tillverkas av stengodslera för att bli tåliga och klara vårt vinterklimat.

Tovarhörnan


Uppe på vinden finns tovarhörnan och där samlas ullen i stora högar.  Jag använder mig både av våttovning och nåltovning samt nunotovning. Tomtarnas mössor är  formade av varmt vatten och såpa, medan deras kroppar är tovade med nål som filtar ihop ullen i rätt form. Sjalarna är skapade av ull och siden som tovas samman när de kommer i kontakt med varmt vatten och såpa.

Ull färdig att tova
Fjärilsbesök på Fetknopp

Copyright @ All Rights Reserved