Om

EGENHÄNDIGT

 

 

 

 

 

 

Egenhändigt

På en gård i Gubbemåla i Småland ägnar jag mig åt konsthantverk med inriktning mot keramik, tovat och trädgård. Jag gör mestadels unika skulpturer att använda ute och inne. På hemsidan ser du olika exempel på det som tillverkas i verkstaden. Många av produkterna är sålda, men om du följer @egenhandigt på Facebook och Instagram så lägger jag upp nya produkter där.

 

Ladies Egenhändigt

De kurviga damerna säljs hos Malin i Butik Norregård, så ta en tur dit eller titta in i hennes webshop.

 

Keramikverkstad i ladugården

Keramikverkstaden

 

Vi har inrett en verkstad i den gamla ladugården.

Där det en gång stod kor och tuggade hö byggs det nu skulpturer i lera. Jag arbetar först och främst med handformade kärl, tavlor och unika skulpturer som kan ta sin plats i trädgården. Produkterna tillverkas av stengodslera och kan stå ute hela vintern.

Ull färdig att tova

Tovarhörnan

 

Uppe på vinden finns tovarhörnan och där samlas ullen i stora högar. Jag använder mig både av våttovning och nåltovning samt nunotovning. Tomtarnas mössor är formade av varmt vatten och såpa, medan deras kroppar är tovade med nål som filtar ihop ullen i rätt form. Sjalarna är skapade av ull och siden som tovas samman när de kommer i kontakt med varmt vatten och såpa.

Fjärilsbesök på Fetknopp

Copyright @ All Rights Reserved

Trädgården

 

Trädgården är en salig blandning av vilt och odlat. Den är gränslös och fortsätter ned mot skogen och dammarna. Lite här och där i det gröna dyker olika skulpturer upp. I vår hassellund finns en utställning med olika föremål i metall, ull och keramik. Övriga produkter som tillverkats är samlade i en lokal i ladugården.